رزق و روزی به دنبال تو می دود آرام باش- امام علی(ع)

خطرات و مضرات ظروف تفلون ظروف یکبار مصرف ظروف آلومینیومی مایکروفر ماشین طرفشویی فر برقی زودپز فریز

نویسنده :اباذر باقری
تاریخ:چهارشنبه 6 فروردین 1393-08:41 ب.ظ

خطرات و مضرات ظروف تفلون ظروف یکبار مصرف ظروف آلومینیومی مایکروفر ماشین طرفشویی فر برقی زودپز فریز
ظروف تفلون

ظروف تفلون که بیشترین طرفدار را در بین ظروف آشپزخانه دارد، یکی از مضرترین لوازم آشپزخانه است.

پوشش تفلونی این ظروف از دو لایه آستری و رویه تشكیل شده است كه رویه آن نچسب بوده و به دلیل دارا بودن مواد پلیمری كه نوعی پلاستیك هستند در مقابل حرارت های بسیار بالابه طور نامحسوس سوخته و گازهای سمی ایجاد می كند.حتی اگر تفلون خدشه دار نشده باشد، این ظروف وقتی كه بسیار داغ می شوند غذا را سمی می كنند ولی به دلیل درصد پایین این سموم در كوتاه مدت عارضه ای بروز نكرده ولی اثرات سوء آن در درازمدت با علائمی نظیر: سرطان، كوتاه قدی، ضایعات پوستی،کلسترول خون و ... ظاهر می شود همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌كند و كم‌خونی را به همراه دارد. با گذشت بیشتر زمان به دلیل پیوند ضعیفی كه در بین مولكول های تشكیل دهنده رویه تفلون وجود دارد در هر بار پخت و پز یك لایه بسیار نازك در حد میكرون از تفلون به غذا می چسبد .به همین دلیل تفلون ظروف، خصوصا رویه آن طی چند ماه بتدریج از بین رفته و آستری باقی می ماند. با ایجاد این حالت به اصطلاح نچسبی تفلون نیز به پایان خود می رسد و پس از مدتی بتدریج آستری نیز به صورت نامحسوس وارد غذاها شده و سفیدی آلومینیوم هویدا می شود. آلومینیوم نیز به دلیل آن كه فلزی نرم بوده علاوه بر ورود مواد شیمیایی به غذاها به صورت فیزیكی نیز با كشیدن قاشق و غیره به گونه ای مخرب وارد مواد غذایی گشته و به همراه آن خورده می شود. ورود این فلز به غذا علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا، سبب بروز بیماری های عصبی مانند آلزایمر (فراموشی) ، نرمی استخوان، انسداد روده، كم خونی و بروز بیماری های مزمن دیگر می شود.

با وجود اینكه هنوز مطالعات دقیقی در مورد اثرات زیان بار این ماده روی انسان انجام نشده، اما بر اساس آزمایشات صورت گرفته ماده به کار برده شده در ظروف تفلون، در موش تولید ۴ نوع سرطان می‌كند: سرطان كبد، پانكراس، سینه و بیضه. بخار حاصل از داغ شدن لایه بیرونی تفلون نیز، برای پرندگان اهلی كشنده است موارد زیادی از مسمومیت در پرندگان با بخارات حاصل از گرم شدن تفلون نیز گزارش شده كه به صورت عدم تعادل، دشواری در تنفس، ضعف و تشنج خودشان را نشان می‌دهند، یا حتی گاهی باعث مرگ و میر حیوان به صورت آنی یا تاخیری شده است. علاوه بر آن، این بخارات می تواند باعث بیماری موسوم به "تب بخار پلیمر" در انسان شود كه حالتی شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌كند. البته این بیماری در انسان برگشت‌پذیر و قابل درمان است

دكتر تیم كراپ سم شناس مشهور و عضو شورای بازرسی محیط زیست می گوید:"‌ PFO " ماده ای است كه به مقدار زیادی در تفلون یافت می شود و موجب بروز‌ ‌بیماری‌های داخلی و گوارشی و نقص عضو جنین می شود و مقدار بالای آن كه‌ ‌می‌ ‌تواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود موجب ایجاد سرطان خواهد شد.همچنین استفاده از ظروف تفلون بازسازی شده موجب ایجاد مسمویت غذایی در مصرف کنندگان می شود.

چندی پیش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پایه نتایج یك تحقیق اعلام كردند كه تفلون در اثر حرارت تجزیه می‌شود و گازی كه در اثر تجزیه از آن متصاعد می‌شود برای محیط‌زیست زیان‌آور است.


ظروف آلومینیومی

دکتر محمد امین محمدی فر ،کارشناس تغذیه معتقد است:استفاده از ظروف آلومینیومی باعث ورود مقادیر زیادی آلومینیوم در هر وعده غذایی می شود و افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی باعث بروز اختلال در سیستم عصبی، کم خونی، افزایش خطر ابتلابه آلزایمر، اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می شود.

مایکروفر

امواج میکروویو در مسیر حرکت خود پس از برخورد با ماده یا از آن عبور می کند و یا جذب آن می شود.این امواج جذب موادی که حاوی آب هستند مانند غذا و بدن انسان می شوند.قرار گرفتن در معرض تابش امواج مایکروویو می تواند به مرور موجب سوختگی های بافتی و آب مروترید شود.این در حالی است که بنا بر تحقیقات صورت گرفته تمام مایکروفر های موجود در بازار نشتی امواج دارند که بسیار خطرناک است.

بسیاری از محققان نیز معتقدند که امواج مایکروویو آنقدر انرژی دارد که بتواند ساختار ملکولهای غذا را تخریب کرده و موجب سرطان شود.این تاثیر به قدری زیاد است که وقتی در سال 1991 خونی منجمدی راکه توسط مایکروفر گرم کرده بودند به بیماری تزریق کردند آن بیمار فوت کرد.پزشکان د یافتند که امواج مایکروفر باعث تغییر ماهیت سلولها و گلوبوبهای خونی شده بود.

همچنین استفاده از غذاهای مایکروویو شده باعث کاهش حافظه ، لطمه به مغز،اختلال در تولید هورمونهای مردانه و زنانه و کاهش و اخنلال در سیستم دفاعی بدن می شود.این در حالی است که برخورد مستقیم این اشعه با انسان باعث پاره شدن رشته های "دی ان ای"بدن و به دنیا آمدن نوزادان ناقص الخلقه می شود.

علاوه بر موارد فوق برخی از غذاها همانند سیب زمینی اگر در مایکروفر گرم شود باعث لطمه شدید به مغز در حال رشد کودکان می شود.همچنین یكی دیگر از مضرات احتمالی دستگاه های ماكروفر در مورد گرم كردن دوباره ی غذاهاست که موجب بقای میکروبهای غذا و تغییر ماهیت آنها شده که بسیار برای بدن آسیب زا است.
سرخ کن
سرخ کن دستگاهی است که مواد غذایی را با درجه حرارت بالا سرخ می کند. پخت و پز در درجه حرارت بالا می‌تواند به روغن آسیب برساند و مواد آن را به مواد سرطانی تبدیل کند. همچنین پخت مواد غذایی با روغن زیاد باعث جذب کلسترول بیشتر در بدن می شود .
ماشین طرفشویی و فر برقی
به گفته مهندس علی گورانی، كارشناس مسئول بهداشت پرتوها در وزارت بهداشت ،شدت امواج الكترومغناطیسی مضری که این لوازم از خود ساطع می كند حتی از شدت امواج الكترومغناطیسی منتشر شده در زیر دكل های برق فشار قوی بیشتراست. میدان الكترومغناطیسی این لوازم بر روی سیستمهای عصبی و رشد و تكامل و ترمیم سلولها اختلالاتی ایجاد می‌كند و موجب پیدایش امراض ناشناخته مانند انواع سرطانها، تومورهای مغزی و ناباروری در انسان می‌شود. همچنین باعث تغییراتی در اعمال سلولها و بافتها و تغییراتی در فعالیت مغز استخوان انسان و ضربان قلب می‌شود. میدان مغناطیسی باعث گرم شدن بافت های بدن می شود و بیشتر اوقات منجر به پارگی رگهای خونی ظریف چشم می شود.
زودپز
زدپز علاوه بر اینکه با ایجاد فشار زیاد منجر به از بین رفتن مواد غذایی مفید غذا می شود ،حرارت و فشار بالای آن باعث له شدن مواد داخل زودپز شده كه مواد از هم متلاشی شده و همین باعث سرطان می شود .
چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی
هر دو این وسایل به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکی شان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن راسرطان زا می کند.از همین رو به شدت مضر است.
فریزر
فریزر با عملکردی مخالف وسایل سریع پز ،با نگهداری طولانی مدت مواد غذایی باعث از بین رفتن مواد غذایی مفید می شود.و با از بین بردن مواد ضروری بدن که در سبزیجات و گوشتها وجود دارد ،بدن انسان را با کمبود مواد غذایی مفید روبرو میکند.
این در حالی است که اکثر بانوان ایرانی ماده غذایی خارج شده از فریزر را جهت استفاده در مایکروفر یا سرخ کن قرار می دهند که ضرر آن را برای بدن دو چندان می کند

ظروف یکبار مصرف

متخصصان تغذیه و سلامت می گویند: استفاده از ظروف یکبارمصرف پلی استایرن و بسیاری از ظروف کاغذی موجود در بازار (به علت دارا بودن لایه ای از پلاستیک در رویه داخلی ظرف) موجب از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، ورود مواد سمی به غذا و تجمع این مواد سمی در بافت چربی بدن که بتدریج موجب خستگی، عصبیت، بی‌خوابی، کم شدن پلاکت‌ها و گلوبین، غیرعادی شدن کروموزوم‌ها، شیوع انواع سرطان‌ها(سرطان کبد، ریه و پروستات) و انتقال مواد خطرناک از طریق ژن ها از نسلی به نسل دیگر خواهد شد.

انستیتو سرطان فرانسه نیزمیزان سرطان زایی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و کاغذی را از درجه 3 به درجه 2 کاهش داده یعنی آن ها را مواد به شدت خطرناک اعلام کرده است .
عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر گفت: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در بسیاری از ارگانها و مراسم برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی می‌شوند.

دکتر ارومیه ای عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر در بیست و یکمین جلسه تالار گفتگوی محیط زیست شهری که با موضوع معضلات محیط زیستی و بهداشتی استفاده از ظروف پلاستیکی و پلیمری در مراسم مذهبی برگزار شد گفت: تمام محصولات بایستی از مرحله تولید تا مصرف برای جلوگیری از آلودگی و ضربه دیدن بسته بندی شوند و صنعت بسته بندی با توسعه ماشین ها و مواد اولیه در حال پیشرفت است.

وی افزود:  کاغذ، چوب، شیشه و فلز کاربرد وسیعی در صنعت بسته بندی دارند اما در چند دهه اخیر پلاستیک ها با توجه به سبکی و ارزانی جایگزین همه این مواد شده اند.

ارومیه ای اظهار داشت: پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند.

 پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می گیرند گفت: انباشتن زباله های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.

به گفته وی، در بسیاری از کشورهای دنیا این مواد بازیافت شده و به محصولات بهتر و کاربردی تری تبدیل می شوند اما در ایران در بیشتر مواقع این زباله ها دهها سال در طبیعت باقی می مانند.

ارومیه ای با اشاره به اینکه البته ظروف یکبار مصرف با منشاء مواد اولیه مختلف که برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند مشکلات بهداشتی و سلامتی آنها کاهش می یابد افزود:  متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در اعیاد و مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات استفاده از ظروف یکبار مصرف در کشور ما ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد و تهیه شده از مواد دست دوم است، افزود: بسیاری از کارخانه های معتبر و فروشگاههای بزرگ تنها ظروف یکبار مصرفی که دارای علامت استاندارد و یا مارک دارند عرضه می کنند که اگر از این ظروف استفاده درست شود مشکلی ایجاد نمی کند اما مشکل اصلی مربوط به کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بی نام و نشان است که ضایعات و زباله های کارخانه ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبارمصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید می‌کنند که این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده اند مواد سمی آنها به راحتی وارد مواد غذایی می شود.

وی افزود: بطری های آب معدنی که یکی از دیگر مواد پلاستکی در ارتباط با مواد غذایی است اگر چه به خودی خود مشکلی ندارند اما به دلیل اینکه اکثر مغازه ها این بطری ها را جلوی نور خورشید و آفتاب قرار می دهند مونومرهای آنها تجزیه شده و وارد آب می شود و از این طریق سلامت انسان را به خطر می اندازد.

ارومیه ای اظهار داشت: همچنین بسیاری از افراد برای خنک شدن آب این بطری ها را در فریز گذاشته که با  فریز کردن بطری های آب باعث شکسته شدن پلیمرها به مونومرهای سمی می شوند که در درازمدت عوارض سرطانزایی چنین اقداماتی در دستگاههای گوارشی و مغز نمود پیدا می کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با انتفاد از عملکرد وزارت بهداشت مبنی بر نظارت بر کارخانه های تولید آبغوره ، آبلیمو و یا سرکه تصریح کرد: این مواد خاصیت اسیدی دارند  و با قرار دادن آنها در ظروف پلاستیکی با این ظروف واکنش داده و مشکلات زیادی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد می کند.

وی یادآور شد: ظروف یکبار مصرف شفاف در بسیاری از ارگانها و یا مراسم های مذهبی استفاده می شوند از پلی استالین تشکیل شده اند که این مواد در دمای 40 درجه سانتیگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی می شوند. بنابراین به هیچ عنوان نباید ماده غذایی که دمای بالاتر از 40 درجه دارد را درون این ظروف نگهداری کرد.

ارومیه ای اظهار داشت: ظروف یکبار مصرف فومی سفیدرنگ که در بسیاری از رستورانها و ارگانهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند مقاومت بیشتری نسبت به ظروف پلی استالین شفاف دارند و تا دمای 70 تا 80 درجه مواد سمی و مونومری آنها تجزیه نمی شود اما چنانچه غذای داغی با دمای بالاتر از 70 تا 80 درجه در این ظروف نگهداری شود و یا اینکه زمان نگهداری غذا در این ظروف بیشتر از 4 ساعت باشد اثرات سمی این مواد وارد مواد غذایی شده و بر سلامت انسانها تاثیر می گذارد.

وی با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرفی که از مواد دست دوم تهیه می شوند بیشترین اثر را بر سلامت انسانها دارند افزود: این ظروف از ظاهرشان که معمولا شکننده هستند و یا آنچه در آنها ضایعات و دانه های سیاه رنگ یا مواد رنگی مشخص می شود قابل تشخیص هستند اما مهمترین ویژگی این ظروف قیمت بسیار ارزان آنهاست که مردم باید بدانند این قیمت ارزان را در آینده با هزینه های هنگفت درمانی بایستی جبران کنند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر  با اشاره به اینکه درحال حاضر کارخانه های تولید ظروف یکبار مصرف با منشاء گیاهی این ظروف را تولید می کنند افزود: این ظروف به دو دسته تقسیم می شوند که دسته اول صد در درصد تخریب پذیر بوده و مواد اولیه آنها منشاء غذایی داشته و از موادی مانند پروتئین ها و ساکارین ها تولید شده و قابل خوردن نیز هستند اما این ظروف در ایران تولید نمی شود اما دسته دوم که 30 تا 70 درصد تخریب پذیر هستند قابلیت خورده شدن ندارند و منشاء آنها موادی قالبا مواد نشاسته ای است.

وی تصریح کرد: اما این ظروف نیز به دلیل قابلیت حل شدن نشاسته در آب باعث تغییر رنگ و طعم آب به ویژه آب یا مواد آبکی که دمای بالایی دارند می شود بنابراین برای نگهداری غذاهای آبکی و گرم مناسب نیستند.

به گفته عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر همچنین این ظروف که منشاء نشاسته ای دارند در معرض نور ، گرما و یا رطوبت در درازمدت کپک می زنند بنابراین برای استفاد ه طولانی مدت در مجاورت چنین غذاهایی منسب نیستند.

وی با اشاره به اینکه قارچ ها و میکروب ها  که از عوارض استفاده از ظروف یکبار مصرف با منشاء گیاهی هستند نبایستی نادیده گرفته شود بنابراین تبلیغ بیش از حد برای استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی نیز مضرات کمتری از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ندارد.

وی با اشاره به اینکه استفاده از ظروفی مانند مسی، چینی، روی که در گذشته استفاد ه می شد مناسب ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی است یادآور شد: اما ظروف یک بار مصرف به ویژه ظروف یکبار مصرف کاغذی و یا آلومینیومی که از دیگر ظروف یکبار مصرف قیمت بالاتری دارند برای نگهداری کوتاه مدت مواد غذایی مناسب هستند به شرط آنکه توجه شود که هر ظرف یکبار مصرف با مواد اولیه مشخص برای ماده غذایی مشخصی استفاده شود.



> فیلم سه بعدی با عینك مخصوص - اورژینال

11,900 تومان

> مجموعه بی نظیر كارتون winx

19,900 تومان

> کیف آلوما والت Aluma Wallet

19,000 تومان

> قلم خش گیر خودرو های ایران خودرو و سایپا

15,500 تومان

> سریال خارق العاده آموزش زبان extra

7,900 تومان

> مجموعه اثر دیتر هالروردن - معروف به دیدی

10,900 تومان

> لاك شبرنگ

7,900 تومان

> اصلاح مردان میکروتاچ MICRO TOUCH

18,000 تومان

> کارتون خانواده دکتر ارنست - دوبله فارسی

17,500 تومان

> تست رنگ خودرو

23,000 تومان

> آموزش تصویری سیم کشی ساختمان

5,500 تومان

> مجموعه بی نظیر كارتون کایو caillou

7,800 تومان

> آموزش ساخت جعبه کادویی و الگوی جعبه کادویی سریع و آسان

8,000 تومان

> مجموعه بی نظیر كارتون BEN 10

12,500 تومان

> نگهدارنده ژله ای وسایل مختلف

4,900 تومان

> قلم تشخیص رنگ شدگی اتومبیل

23,000 تومان

> سری كامل فرار از زندان -دوبله زیبای فارسی

11,900 تومان

> ساعت LED سامورایی – قرمز و آبی

17,900 تومان

> تست ایدز-اچ آی وی-HIV

14,000 تومان

> جنگجویان کوهستان - لینچان - دوبله

11,900 تومان






داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
Maglie Napoli Bambino
سه شنبه 24 اردیبهشت 1398 04:00 ب.ظ
Appreciate the recommendation. Let me try it out.
Maglie Napoli Bambino
math playground green mission
پنجشنبه 27 دی 1397 05:05 ق.ظ
Good post
happywheels247
پنجشنبه 27 دی 1397 05:05 ق.ظ
Love post
velvetzipse.wordpress.com
شنبه 16 اردیبهشت 1396 11:34 ب.ظ
Thanks for finally talking about >گروه کارآفرینان یاسین (طب سنتی و تغذیه سالم)-(موفقفیت
و کسب و کار) - خطرات و مضرات ظروف تفلون ظروف یکبار مصرف
ظروف آلومینیومی مایکروفر ماشین طرفشویی
فر برقی زودپز فریز <Liked it!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




Admin Logo
themebox Logo
** ** **
پربازدیدترین مطالب

کد پربازدیدترین

** **
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت
** **



ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو